30-01-2018

Digital platform skal skabe ordentlige arbejdsvilkår i Thailand

DIEH’s søsterinitiativ, Norsk Initiativ for Etisk Handel (IEH), opruster fokus på Thailands fødevareindustri, gennem interaktive træningsprogrammer for de lokale arbejdere.

Den thailandske fødevarebranche kritiseres ofte for dårlige arbejdsforhold og i en tid, hvor de mange migrantarbejdere risikerer at blive udnyttet, er der behov for værktøjer til at imødekomme sådanne problemer. Mere bæredygtige leverandørkæder er dermed også målet for et nyt initiativ i Thailand som en bred gruppe nordiske organisationer står bag, heriblandt Axfood, Axfoundation, Coop, CPF Denmark, ICA, Martin & Servera, Menigo, Norvida, S Group Finland, Unil Norway og QuizRR. Initiativet bag QuizRR Thailand har udviklet og testet en platform til digital træning på fabrikker for fabriksarbejdere og –ledere.

Projektet går nu ind i en fase med fokus på rekruttering og ansættelse, politikker på arbejdspladsen og dialog på arbejdspladsen. Træningsmodulerne er baserede på kortfilm, quiz-spørgsmål og pædagogiske øvelser og det hele foregår på touchscreen tablets. Denne nye løsning lanceres i september 2018 på 15 fabrikker, men træningerne har potentiale til at blive brugt af tusindvis af fabriksansatte og –ledere.

DIEH’s medlemmer har mulighed for at blive holdt løbende opdaterede om projektet, ved at rette henvendelse til sekretariatet.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig