28-05-2018

Spotlight på LETZ SUSHI – nyt medlem af DIEH

I et forår med stor medlemsfremgang i DIEH er LETZ SUSHI et af de seneste medlemmer, som DIEH er privilegeret at kunne byde velkommen. Sushikæden der siden 2003 er vokset fra en enkelt restaurant til at tælle over 20 restauranter samt en forretning, der leverer til detailhandlen, og har ansvarlighed som kerneomdrejningspunkt. Dette er et forholdsvist unikt synspunkt inden for restaurationsbranchen, fortæller Anders Barsøe, direktør i LETZ SUSHI. Det kan være svært at konkurrere på bæredygtighed i en branche, hvor der primært er fokus på prisen, fortsætter han.

”Vi har over de sidste par år skiftet fra mere konventionelt til nu hovedsageligt bæredygtigt indkøb ved at skifte til bl.a. økologiske ris og MSC/ASC certificerede fisk og skaldyr. For et år siden ændrede vi vores formålsparagraf til, at ’alt hvad vi gør skal være med til at skabe en bæredygtig forandring mod en bedre verden’ og det håber vi samarbejdet med DIEH kan hjælpe med, f.eks. i forhold til at anvende ny og bedre emballage og andre områder, hvor det kan være lidt svært at navigere”, fortæller Anders Barsøe, der ikke kun kender DIEH fra DIEHs arbejde med verdensmålene men også fra kollegerne i ejerselskabet JYSK-koncernen.

I LETZ SUSHI ved de godt, at bæredygtighed aldrig er noget man kommer helt i mål med og der derfor ikke på et tidspunkt kan sættes to streger under et endegyldigt resultat. Med indmeldelsen i DIEH, håbes der i stedet på kontinuerligt at kunne forbedre sig gennem samarbejde. Med indmeldelsen håber Anders Barsøe også på, at vi i fællesskab kan påvirke samfundet i den rigtige retning. ”En af de største udfordringer vi i LETZ SUSHI står overfor i øjeblikket er den manglende oplysning blandt forbrugerne. Vi ønsker at bidrage til at oplyse forbrugerne og få dem til at forholde sig kritisk - specielt når de oplever ”deals” og ”all you can eat” der er billigere end det giver mening, men også generelt til at stille større krav til bæredygtighed i restaurationsbranchen”, fortæller Anders Barsøe.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig