29-06-2018

Ny temagruppe om indkøb og Verdensmålene

Efter sommerferien tages der hul på en ny temagruppe, der har fokus på sammenhængen mellem indkøb og Verdensmålene. Som indkøber er der nemlig gode muligheder for at bidrage til at fremme verdensmålene, både i Danmark og i udlandet. Dette kan man sikre ved at stille krav til og samarbejde med sine leverandører og varer. Det gælder bl.a. arbejdsmiljø, arbejdstagerrettigheder, produktionsmetoder og indhold af skadelige kemikalier.

I mange af de lande, hvor der købes tekstiler, kaffe, elektronik og mange andre varer vi bruger i dagligdagen er bæredygtighed ikke lige så højt på agendaen, som det er tilfældet i Danmark. Både den offentlige og den private sektor har enorme købekræfte, og det kan derfor gøre en stor forskel ude i verden, hvis der sættes fokus på bæredygtige indkøb. Selvom vi i Danmark i stigende grad beskæftiger os med bæredygtighed er der lang vej igen for at indfri verdensmålene. Det gælder særligt delmål 12.7: Fremme bæredygtige offentlige indkøbspraksis, der er i overensstemmelse med nationale politikker og prioriteter. Men gennem indkøb er der også mulighed for at levere på en lang række af de andre Verdensmål.

I denne temagruppe om indkøb og Verdensmålene er der mulighed for at blive klogere på de gode løsninger som både private og offentlige organisationer er nået frem til. For eksempel kan du få input til, hvordan udvalgte verdensmål kan prioriteres og hvordan disse krav i udbuds- eller indkøbsfasen kan bidrage til at fremme disse mål.

Temagruppen vil have fire arrangementer fordelt over et år. Det nærmere indhold vil blive tilpasset deltagernes behov.

Skriv til kontakt@ansvarligeindkob.dk  og få program og besked når gruppen starter.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig