10-10-2018

Unik undersøgelse af leverandørkæder i fisk- og skaldyrsbranchen

Diehs engelske søsterorganisation ETI UK er i disse dage sammen med den internationale arbejdsorganisation ILO i gang med en storstilet global undersøgelse af leverandør- og køberpraksisser til fordel for bedre sikring af arbejderrettigheder i fiskeri-industrien.

Undersøgelsen er henvendt til fisk- og skaldyrsleverandører over hele verden. DIEH-medlemmer, der arbejder som leverandører, inviteres derfor til selv at deltage, ligesom DIEH-medlemmer, der arbejder med fisk- og skaldyrsleverandører, opfordres til at videresende til relevante partnere.

Bemærk at fristen for besvarelse er den 15. oktober 2018

Undersøgelsen, der er sat i gang af ILOs Bangkok-afdeling, sætter særligt fokus på forholdet mellem hvordan henholdsvis købere og leverandører rapporterer på deres praksisisser – er der kritiske punkter og eventuelle modsætninger i svarene?

Forventningen fra ETI UK og ILO er at undersøgelsen bidrager til at afdække hvilke særlige forhold i opkøbs- og leverandørpraksisser, der har henholdsvis positive og negative konsekvenser for arbejdstagerne og på denne baggrund at udarbejde en guide for ansvalige opkøb, der i højere grad kan beskytte arbejderne.

”(Besvarelserne) vil hjælpe os til at guide opkøbende virksomheder – som kan være nogle af jeres kunder – til at forbedre den måde, de samarbejder med jer på, således at I bliver bedre støttet i at beskytte og forbedre forholdene for arbejderne. Jeres svar er derfor ekstremt værdifulde og I vil blive del af en unik undersøgelse indenfor denne sektor”, udtaler ETIs Nick Kightley på vegne af initiativet.

Videresend eller deltag i undersøgelsen via dette link

Undersøgelsen er anonym og fortrolig og tager cirka 30-40 minutter at udfylde. 

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig