27-02-2019

Ny rapport: SMV'er med nationalt fokus er ikke med på Verdensmåls-bølgen

Danmark rangerer i toppen, når det kommer til at implementere FNs Verdensmål. Men der er stor forskel på, hvilke typer virksomheder, der er med på Verdensmåls-bølgen.

En ny rapport om virksomheders arbejde med FNs Verdensmål, der er udarbejdet af Dansk Erhverv, viser at det blandt SMVerne kun er omkring 41 procent af de adspurgte, der arbejder kvalificeret med verdensmålene. For virksomheder med over 250 medarbejdere er det 85 procent, der i større eller mindre grad arbejder med målene.

Blandt de virksomheder, som ikke arbejder med verdensmålene, begrundes det blandt andet med, at de ikke mener, at det er relevant, når man kun opererer nationalt.

Det er en blind vinkel, der er vigtig at være opmærksom på, mener Malene Thiele, CSR-chef i Dansk Erhverv - ”Verdensmålene er ikke noget, man kun kan arbejde med, hvis man er en stor, international virksomhed. Et fokus på ligestilling eller på miljø og klima lokalt i Danmark kan sagtens bidrage overordnet set til verdensmålene", fortæller Malene i en pressemeddelelse og fortsætter -

"Derfor er det ærgerligt, når danske virksomheder ikke tror, at verdensmålene er relevante for dem, fordi de udelukkende opererer i Danmark. Den opfattelse skal vi have ændret på, for forbrugerbevidstheden vokser markant i disse år, og det bliver vigtigere og vigtigere for virksomhedernes succes og vækst at vise, at de også tager et samfundsansvar,” slutter hun.

Se hele analysen "Alle ombord? Status på virksomhedernes arbejdemed CSR og FN's Verdensmål" her

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig