05-06-2019

Indblik i en dynamisk tekstilsektor: Projektbesøg i Myanmar

I maj var DIEHs projektleder, Sarah Dieckmann, på projektbesøg og til konference i Myanmar. Det gav blandt andet indblik i det store behov for at sikre respekt for retten til at organisere sig i fagforening og udføre fagligt arbejde, uden at risikere at blive fyret eller diskrimineret af arbejdsgiverne i landets fortsat voksende tekstilindustri.
 
Udover at mødes med projektpartnere og aktører tekstilindustrien deltog Sarah også i 2019 Myanmar Buyer’s Forum – stakeholders conference. På konferencen blev branchens fremskridt og udfordringer diskuteret af producenter, internationale brands, politikere, fagforeninger og NGO’er.
 
Den seneste tid har arbejdsmarkedets parter i Myanmar været i gang med forhandlinger om regulering af arbejdsmarkedet, hvor der især er behov for en opdatering og tilpasning af gældende lovgivning. Sideløbende med dette forsøger en alliance mellem en række internationale brands og den globale fagforeningssammenslutning IndustriALL at facilitere forhandlinger mellem producenter og lokale fagforeninger om, hvordan fri fagforeningsret skal sikres i praksis ude på fabrikkerne.

I forbindelse med DIEHs MYPOD-projekt mødtes Sarah blandt andet med professorer fra Yangon Technological Universitys ingeniør-afdeling. De bidrager til projektet ved at vejlede tøjfabrikker i opsætning af produktionslinjer og inddragelse af medarbejdere i tilrettelæggelsen af arbejdet med det formål at fremme både produktivitet og arbejdsmiljø.
 
Tøj- og tekstil-industrien i Myanmar er i forhold til sine nabolande endnu meget ung, hvilket blandt andet betyder, at der er brug for opkvalificering af medarbejdere på alle niveauer. Derfor besøgte Sarah også forskellige træningscentre, som skal imødekomme dette behov og samtidig giver arbejdere kendskab til deres grundlæggende rettigheder og relationer på arbejdsmarkedet.
 
DIEH leder projektet MYPOD, der skal styrke produktivitet og arbejdsmiljø i Myanmars tekstilsektor. Projektet er støttet af DANIDA og de øvrige projektpartnere er Aalborg Universitet, fagforeningen 3F og BESTSELLER.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->