DESMI – Bæredygtige løsninger med affald fra verdens floder

For DESMI er det ikke kun et mål at indsamle affald for at mindske forureningen af verdens have – de har også udviklet en proces for, at det opsamlede affald sorteres ordentligt og omdannes til energi eller andre brugbare ressourcer. I praksis arbejder DESMI med at indsamle affald så tæt på kilden som muligt, ofte i verdens floder, inden det når verdens have. Siden februar er det blevet til 65 ton affald, som i stedet for at ende i verdenshavene eller et depot med risiko for læk og ’genforurening’ nu bliver brugt til at skabe sociale, økonomiske og bæredygtige forbedringer.

Læs DESMIs case her

SwipBox – Emballage, der kan genbruges 1000 gange

Hver dag benyttes store mængder engangspap og bobleplast til at sende varer til og fra forbrugere. Derfor er SwipBox i gang med at udvikle en bæredygtig genanvendelig transportemballage, som kan recirkulere minimum 1000 gange – og dermed reducere mængden af forsendelsesemballage markant. Derudover arbejder Swipbox også for at skabe et smartere leveringsflow, der kan effektivisere leveringerne og derigennem spare Co2. 

Læs SwipBox’ case her

Eltronic – Indsigt i produktion og ressourceforbrug

Målbarhed er én af de største udfordringer for virksomheder, der arbejder både med egne effektiviseringsmål og med Verdensdelmål som ressource-effektivitet og styrkelse af teknologisk kapacitet. Med udviklingen af produktet DIAP giver Eltronic virksomheder mulighed for deltaljeret indsigt i deres produktion. DIAP kan udregne ressourceforbrug, temperatur og luftfugtighed ved hjælp af sensorer og PLC’er (små computere, der bruges til automation af produktionsmaskiner i industrien) – og kan bruges bredt inden for forskellige industrier og typer af udstyr.

Læs Eltronics case for DIAP her

Husk du kan komme med til finale-eventet på Børsen d. 10. september, læs mere her

Start-up-virksomheder

Græsrødder

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->