30-10-2019

Spot på DAKOFO - nyt medlem i DIEH

Endnu engang kan vi med glæde byde velkommen til et nyt medlem i DIEH. Det drejer sig om DAKOFO, den danske brancheforening for korn og foderstof, som repræsenterer eksempelvis korn- og foderstofselskaberne i Danmark samt fiskefoderindustrien.

Asbjørn Børsting, direktør for DAKOFO, fortæller, at bæredygtighed længe har været afgørende for foreningen, der også er en del af den nyetablerede Dansk Alliance for Ansvarlig Soja. Det har derfor været et naturligt skridt at melde sig ind i DIEH:

”DIEH er en vigtig aktør inden for vores kerneområder som eksempelvis bæredygtigt protein, der bliver brugt som foderstof til danske husdyr. Soja er det helt store lige nu, og vi arbejder målrettet med bæredygtighed i vores sojaimport”, forklarer han og tilføjer:

”Den største udfordring i branchen lige nu er, at vi skal binde kæden sammen. Vi skal blive enige om nogle fornuftige mål, og så skal vi have det anerkendt af vores kunder i de efterfølgende led, så hele værdikæden er med. Det er en brobygningsproces, som DIEH også har en meget stor rolle i”.

Det er ikke blot i DIEH, at DAKOFO arbejder med bæredygtighed i foderstofbranchen.

DAKOFO sidder med i en arbejdsgruppe i FEFAC, som er de europæiske foderstofproducenters forening, der arbejder målrettet med at udvikle standarder og målsætninger for bæredygtighed i en branche, hvor den helt store udfordring er, at der ofte importeres fra den ene side af jorden og eksporteres til den anden.

Læs mere om DAKOFO her

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->