22-11-2008

Leverandørkonference i Kina en succes

DIEHs sekretariat var repræsenteret med to medarbejdere til leverandørkonference i Kina. I samarbejde med Initiativ for Etisk Handel Norge afholdte DIEH en konference for medlemmernes kinesiske leverandører i Guangzhou, Guangdong provinsen i det sydlige Kina. Omdrejningspunktet for konferencen, som blev afholdt den 19. og 20. november 2008, var hvorledes en forbedring af arbejdsforhold kan forbedre leverandørernes konkurrenceevne. Der blev fokuseret på emner som overtid, løn, arbejdssikkerhed og medarbejderrepræsentanter gennem oplæg og gruppearbejde.

Begge konferencedage forløb godt med interessante og dybdegående input fra de kinesiske leverandører. De benyttede lejligheden til at udveksle erfaringer og best practices med ligesindede produktionsvirksomheder, som står overfor de samme problemstillinger og udfordringer i henhold til at imødekomme kunders krav.

Sekretariatet afsluttede sit besøg i Kina med at besøge en tekstilfabrik i Gaoming i Guangdong provinsen. Her blev man budt velkommen af virksomhedens senior CSR medarbejder og lederen af kvalitetssikring, som gav en grundig rundtur på fabrikken, der producerer ca. 75.000 stykker tøj per måned og beskæftiger over 5.000 medarbejdere.  Herefter fortsatte turen ud i kinesisk trafikkaos mod Guangzhou lufthavn.

Rapport fra Kina-workshop i Danmark er nu tilgængelig på hjemmesiden.

 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->