08-03-2022

Spot på PlanBørnefonden - Nøglen til bæredygtig udvikling er kvinder

Det er kvindernes internationale kampdag, og i dagens anledning sætter vi spot på vores medlem PlanBørnefonden. De kæmper for piger og kvinders rettigheder og muligheder, og det er der en helt særlig grund til. Læs med her, hvor direktør i PlanBørnefonden, Dorthe Petersen, fortæller om, hvorfor kvinder har en vigtig rolle i at skabe bæredygtig udvikling.

”Verden er designet til mænd, derfor sætter vi pigerne først”. Sådan lyder et af budskaberne fra Planbørnefondens kampagner fra det forgangne år. Det er ifølge Dorthe Petersen et vigtigt budskab –

”Skal vi i mål med at skabe en mere bæredygtig verden, skal vi have mere fokus på piger og kvinder. Det er en kæmpe gevinst for et land og et lokalsamfund, når piger og kvinder får uddannelse og job – både økonomisk og kulturelt. Det betyder ikke, at vi skal glemme mændene, for de er faktisk lige så vigtige. De skal forstå, at kvinderne er en gevinst for samfundet – og at de skal være med til at skabe bæredygtig udvikling, siger Dorthe Petersen.

Partnerskaber på tværs af sektorer skaber større impact

De globale leverandørkæder er ofte mandsdominerede miljøer, hvor kvinder ikke er i sikkerhed og har dårlige arbejdsvilkår. Når kvinderne bliver en del af arbejdsmarkedet, er det derfor vigtigt for PlanBørnefonden, at det er under ansvarlige og etiske forhold. Her er Dansk Initiativ for Etisk Handel en platform for, at virksomheder, organisationer og NGO’er kan gå sammen om at skubbe til en global bevægelse:

”Det er ikke nok at få kvinderne ud på arbejdsmarkedet, hvis arbejdsmarkedet ikke er klar til kvinderne. Derfor er det en vigtig platform for os at være en del af Dansk Initiativ for Etisk Handel, hvor vi sammen med en lang række stærke og meget forskellige aktører kan skabe større impact og en bevægelse for mere ansvarlige og bæredygtige værdikæder. Muligheden for at samarbejde og opbygge nye partnerskaber på tværs af andre brancher og sektorer er helt essentielt for at skabe de positive forandringer, som vi kæmper for i PlanBørnefonden”, fortæller Dorthe.

Kan bidrage med vigtig viden om lokalområder

PlanBørnefonden ser også frem til at kunne bidrage med lokal viden fra områderne til gavn for medlemmerne i Dansk Initiativ for Etisk Handel. Med tilstedeværelse i mere end 75 lande og lokale landekontorer har PlanBørnefonden nemlig et godt tag på, hvordan man arbejder i områderne, samt en forståelse for kulturen og samfundene, de lokale regeringer – og ikke mindst de metodiske greb i forhold til jobskabelse og arbejde med virksomheder. Viden, som kan være meget betydningsfuld, når man som virksomhed i Danmark skal i dialog med sin leverandør.

Fakta

  • PlanBørnefonden arbejder for, at piger og kvinder skal have lige mulighed for uddannelse, at komme ud på arbejdsmarkedet og at de barrierer, som piger og unge kvinder møder hver dag, nedbrydes.
  • Hvert år bliver 12 millioner piger under 18 år gift bort og 2 millioner piger under 15 år bliver gravide. 1 ud af 10 piger mellem 15-24 år kan hverken læse eller skrive.
  • PlanBørnefonden blev medlem af Dansk Initiativ for Etisk Handel i 2021.
 

DIEH nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og hold dig opdateret på arrangementer fra DIEH

Tilmeld dig
//-->